Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν.
Για την επίτευξη του επιθυμητού τείχους ανοσίας απαιτείται μια συμπληρωματική στρατηγική που θα εξειδικευθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, με στόχο να μην κάνουμε “κοιλιά” κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο ρυθμό εμβολιασμού και να πείσουμε όσο περισσότερους πολίτες γίνεται να προσέλθουν για τον εμβολιασμό τους. Η στρατηγική της κλιμακούμενης πρωτοβουλίας, όπως την έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση η εθνική επιτροπή βιοηθικής, περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες:
- Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ειδικών ομάδων του πληθυσμού, που πραγματοποιούνται ήδη και θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
- Συγκεκριμένα μέτρα ενθάρρυνσης υπέρ του εμβολιασμού.
- Την πρόβλεψη της υποχρεωτικότητας σε συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών που θα εξετάσουμε σε επόμενο χρόνο σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής.
Στο πλαίσιο των μέτρων ενθάρρυνσης υπέρ του εμβολιασμού -όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- προχωράμε στην επιβράβευση των νέων μας 18 έως 25 ετών.
- Κάθε νέος, που εμβολιάστηκε μέσα στο 2021 ή θα εμβολιαστεί στη συνέχεια, θα αποκτά με την πρώτη δόση του εμβολίου του, μία -προπληρωμένη από το Κράτος- ψηφιακή κάρτα, ένα ψηφιακό πορτοφόλι 150 ευρώ, που θα αποθηκεύεται στο κινητό του τηλέφωνο, αλλά θα υπάρχει και σε φυσική μορφή. Θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία, αλλά και την είσοδο σε συναυλίες, σινεμά, θέατρα ή μουσεία. Η κάρτα θα ονομάζεται «freedom pass».
- Πρόκειται -όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός- για μία οφειλή, ένα «δώρο» ευγνωμοσύνης στη νεολαία, αλλά και ένα κίνητρο στους νέους για να εμβολιαστούν, να προστατεύσουν τη ζωή τους, και να συμβάλουν στην ανάσχεση του ιού. Και αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία, τώρα, που η σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας συγχρονίζεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δ».
www.stekiradio.gr – Anastasia Sarantidou